Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler
Utvalget av vin i alu-bokser øker stadig. Og kvaliteten med det, selv om det fortsatt er store forskjeller på de beste og de svakeste.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenGulrotkake som muffins slår aldri feil
Selv om det er umulig å bli lei gulrotkake, er det ok å variere utseendet. Med denne oppskriften velger du om det skal bli muffins eller kake.
Les hele saken-
TEST
Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler
I tråd med økt miljøbevissthet, er utvalget av vin i alu-bokser i kraftig vekst. Med det øker også bredden i kvalitet, med store forskjeller mellom de beste og de svakeste. Det er likevel nok å velge blant foran festivalsommeren.
-
TEST
Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.
-
TEST
Dette er ett av flere fantastiske øl fra et av Norges aller beste bryggerier
Store flasker og stor kompleksitet gjør at Nøgne Øs satsing på fatlagret øl konkurrerer med så vel vin til maten som med utenlandske forbilder.
-
TEST
Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
-
TEST
Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai. Ved siden av en 45 år gammel sensasjon.
Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen
I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.
Les hele sakenBy på en lekker salat med stekt laks på toppen
Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.
Les hele sakenEn salat som denne både ser ut som og smaker sommer
Salat er ganske enkelt en genial middagsrett for deilige forsommerdager. Jordbær, spekeskinke og fetaost gir ekstra god smak.
Les hele sakenFulltreffer i alle tre farger og det til knallpriser
Denne Tenerife-produsenten er ikke lenger i basisutvalget, men noen butikker har vinene fortsatt inne.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken -
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursLær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele saken -
Kommende kursSett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele saken -
Kommende kursSmak unike viner sammen med vinmakeren
Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele saken -
Kommende kursSmak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele saken
Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele sakenKolonihagen revolusjonerte Rema med økologi
I det skjulte har Kolonihagen fylt opp hyllene på Rema med økologiske mat- og drikkevarer med en suksessrate som gjør resten av næringsmiddelindustrien grønn av misunnelse.
Les hele sakenRett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90
Den er dessuten rimeligere i Norge enn andre markeder, og tipp topp følge til sesongens sjømat.
Les hele sakenSensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA
Aldri har det haglet så mange stjerner på en gang: Tre til RE-NAA, to til Kontrast, en hver til Iris, Bar Amour og Hermetikken.
Les hele sakenSmak unike viner sammen med vinmakeren
Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenHar du gode pølser, er det ikke mer enn denne hvitløksausen og noen asparges fra grillen som trengs for høy snadderfaktor
De beste pølsene er grove, men også mer finmalte som her fungerer i denne settingen.
Les hele sakenSe alt du kan lage med rabarbra
Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.
Les hele sakenSå raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak
Saftig kylling, ramsløk, tykkmelk og pepperrot er både genialt sammen og lett å lage.
Les hele sakenBlåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.
Les hele sakenLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenDet er en grunn til at gazpacho er favoritt i Spania sommertid - ekstra god blir den med et lite chilikick
Gazpacho er kanskje, fordi den skal serveres kald, først og fremst en sommerrett. Og utmerket turmat for termosen - også på ikke så glovarme dager.
Les hele sakenLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Nå er makrellen perfekt for helgrilling
I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.
Les hele sakenLag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.
Les hele sakenBrennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.
Les hele sakenCarpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien
Tunfisk kan på samme måte som hval kalles havets kjøtt. Og er derfor perfekt som carpaccio.
Les hele sakenSlik baker du årets første rabarbrakake
Har du rabarbra i hagen, er det bare å begynne å bruke den. Og har du ikke, finnes friskplukket rabarbra i fruktdisken.
Les hele sakenDet er nå du skal drikke champagne – denne er faktisk knallgodt priset
Champagne fortjener en annen skjebne enn å bli sablert og bøttet ned. Med denne får du en veldig god matvin som i tillegg er direkte billig.
Les hele sakenDette er ett av flere fantastiske øl fra et av Norges aller beste bryggerier
Store flasker og stor kompleksitet gjør at Nøgne Øs satsing på fatlagret øl konkurrerer med så vel vin til maten som med utenlandske forbilder.
Les hele sakenSkal du på polet i dag, kan du gå rett til denne vinen
Den er det sikreste valget fra basishylla når du skal ha en vin som aldri skuffer og det til en veldig gunstig pris. Den finnes på absolutt alle pol.
Les hele sakenFortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk
Champagnene til denne produsenten har ikke bare de lekreste etikettene, men er også alltid sikre kort i basisutvalget – og til supre priser.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai
For når både vanlig flaskestørrelse og magnum av denne cavaen i den supre 2019-årgangen nå er på fast plass i polhyllene, er festen sikret.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene
Enten du skal feire sommeren, bursdag eller bare be noen venner på et hyggelig lag, er spekemat - lettvint og godt som det er, bedre egnet enn det meste.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Slik lager du en vellykket 17. mai
Vi gir deg de gode tipsene og et knippe oppskrifter på alt fra forretter til kaker og godt drikke for den store dagen.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge
Crémant de bourgogne er den de fleste drikker når de får et glass crémant i Norge. Bak navnet skjuler det seg mange ulike stiler og opprinnelser fra det som er noen av verdens dyreste steder å dyrke druer. Likevel er prisene moderate.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Med denne får rekesesongen en pangstart
Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.
Les hele saken